Mijn Vrede - NiteNITE
Sluit
Sluit

Een alternatieve kerstmis van Marcel Hensema.

“Het is 2018, het jaar van de alternatieve waarheden. Hoogste tijd om na 2000 jaar het echte kerstverhaal maar eens te vertellen. Het kerstverhaal speelde zich namelijk helemaal niet af in Israël, maar in het plaatsje Bethlehem op het Hogeland. En de drie wijzen uit het Oosten legden een route af door de Veenkoloniën en Blauwe Stad om in Bethlehem aan te kunnen komen.” (Marcel Hensema)

Na een reeks uitverkochte voorstellingen vorig jaar, kon een herneming van ‘Mijn Vrede’ niet uitblijven. Marcel Hensema geeft hierin zijn versie van het kerst- en het scheppingsverhaal. Hij voert het publiek door een labyrint van verhalen: God die wel van een Hooghoudtje houdt, Adam en Eva in mien toentje, juf Marjon uit Sappermeer, de omhooggevallen Jitske uit Haren, het engelachtige meisje Minne, sterreporter Alfred Venema en de Hensemaatjes komen voorbij. Mijn Vrede is een voorstelling voor het hele gezin met humor, gezellige kerstmuziek en met een beetje geluk ook nog een spetterend einde waarin via een hoopvolle boodschap alles samen komt. De voorstelling bevat zowel Groningse als Nederlandse teksten en is voor iedereen verstaanbaar.

“Een kerstverhaal zoals een kerstverhaal moet wezen”, aldus Dagblad van het Noorden.

 

*** HERNEMING op 24 en 26 december 2018 in Martiniplaza ***

Idee en spel: Marcel Hensema

Tekst: Rik van den Bos

Regie: Peter van de Witte

Decor: Caroline van de Meent

“Marcel Hensema schittert in hilarisch en hartverwarmend kerstverhaal”

Dagblad van het Noorden

“Via het cynisme van God, die vindt dat de mensheid er een puinhoop van gemaakt heeft, en het geploeter van de mensen, die ook maar hun best doen, komt Hensema uit bij de enige boodschap die er deze dagen toe doet: laten we om elkaar geven.”

Theaterkrant

tourlist

dec
wo 26 dec 20:00
Agenda

Mijn Vrede

Martiniplaza Groningen
ma 24 dec 20:00
Agenda

Mijn Vrede

Martiniplaza Groningen

Feed

FALL FAILING van start!

07 11 2023

Fall Failing COMING SOON

03 11 2023

OPEN CALL: foto/video creatives

17 10 2023

NITE RAW: Rebekka Nilsson

23 08 2022
Meer feeds

Nooit meer iets missen en een reminder ontvangen als we in de buurt zijn? Vul je gegevens in en we mailen je

Met het opgeven van mijn e-mailadres geef ik toestemming om op de hoogte gehouden te worden via e-mail over de voorstellingen en activiteiten van NITE + Club Guy & Roni.