Stormvogels maakt voorstelling in de kelder van Theater de Machinefabriek - NiteNITE
Sluit
Sluit

Stormvogels maakt voorstelling in de kelder van Theater de Machinefabriek

The Utopia Experience een voorstelling die je in je eentje bezoekt vindt de komende tijd plaats in de kelder van Theater de Machinefabriek

Stormvogels is een theatercollectief bestaande uit Eva Heijnen, Laurien Riha en Ali Zijlstra. Zij studeerden in 2014 samen af van de ArtEZ toneelschool in Arnhem. Samen willen zij een vorm van theater ontwikkelen die aansluit bij deze tijd, zowel in thematiek als in de manier waarop het verhaal verteld wordt. Hiervoor onderzoekt Stormvogels wat ze kunnen leren van andere (nieuwere) media. Hun eerste project binnen Station Noord is The Utopia Experience.

In The Utopia Experience confronteren Stormvogels het publiek met hun eigen rol en verantwoordelijkheid in het vormgeven van de toekomst nu er met behulp van techniek steeds meer mogelijk is. Daarbij beroepen ze zich op principes uit videogames en virtual reality en zetten deze principes om in een vorm die werkt in een theatrale setting. Ze onderwerpen publiek aan vragen als: Hoe zien we onze toekomst voor ons? Wat is de rol die we techniek in ons leven willen geven?  Hoe belangrijk vinden we het om zelf verantwoordelijkheid hierin te nemen?

De eerste 50 keer dat Stormvogels The Utopia Experience spelen gebeurt dat alleen op uitnodiging. Wil je er toch heel graag bij zijn? Zorg dan dat je ingeschreven staat voor de NNT nieuwsbrief want we mogen een plek voor deze allereerste versie van The Utopia Experience weggeven!

Ali Zijlstra / foto: Laurien Riha

Ali Zijlstra (1991) studeerde in 2014 af aan de ArtEZ Toneelschool te Arnhem. Sindsdien speelde ze in verschillende film- en theaterproducties. Zo speelde ze onder andere in de speelfilm Schneider vs. Bax van Alex van Warmerdam en de televisiefilm Wildflowers van Alieke van Saarloos. Ook was ze te zien in de bekroonde speelfilm Bankier van het Verzet. Ali vertolkte op toneel de rol van Nina in De meeuw in regie van Tatiana Pratley en maakte eerder samen met haar collectief Stormvogels Het Slot, Stromvogels 2.0 en De meester en Margarita. Bij het NNT speelde ze eerder in de Oerol productie Penthesilea van Julie van den Berghe. Nu werkt ze met Stormvogels bij het NNT aan The Utopia Experience – DEMO.

 

 

Eva Heijnen / foto: Laurien Riha

 

Eva Zoë Heijnen (1991) studeerde in 2014 af aan de ArtEZ Toneelschool in Arnhem. Daarna studeerde zij nog door aan het Lee Strasberg Theatre and Film Institute in New York en aan het gerenommeerde Stella Adler, Art of Acting in Los Angeles. 
Bij Internationaal Theater Amsterdam speelt Eva in de producties Uit het leven van marionetten (regie Nanouk Leopold), Ibsen huis (regie Simon Stone), Scènes uit een huwelijk(regie Ivo van Hove), De kersentuin(regie Simon McBurney), De stille kracht (regie Ivo van Hove) en Medea (regie Simon Stone).
Eva was te zien als Anne Frank in ANNE van Theater Amsterdam (regie Theu Boermans) en verder speelde ze o.a. bij Toneelgroep Maastricht (Kamer en de Man, regie Koen de Sutter) en Toneelgroep De Appel (Casanova, regie Aus Greidanus sr.).

Samen met haar collectief Stormvogels maakte zij eerder Stormvogels 2.0,Het Slot en De meester en Margarita. Nu werkt ze met Stormvogels bij het NNT aan The Utopia Experience – DEMO.

 

 

 

Laurien Riha / foto: Eva Heijnen

Laurien Riha (1990) studeerde in 2014 af aan de ArtEZ toneelschool te Arnhem. Sindsdien is ze als theatermaker aan het werk geweest, speelde ze als actrice in verschillende voorstellingen en in haar eigen werk. Ze was onder andere te zien in Het Begin van Alles bij de Toneelmakerij, Bloedbruiloft van Toneelgroep Amsterdam, Dit is Mariken bij Hoosh Theater en maakte eerder samen met haar collectief Stormvogels Het Slot en De meester en Margarita. Ook was ze in verschillende tv producties te zien waaronder de One Night Stand: Vrij in regie van Martijn de Jong. In het najaar van 2017 maakte en speelde ze de solo WIE IK ZOU ZIJN ALS IK MEZELF NIET WAS bij het Noord Nederlands Toneel. Nu werkt ze met Stormvogels bij het NNT aan The Utopia Experience – DEMO

Feed

FALL FAILING van start!

07 11 2023

Fall Failing COMING SOON

03 11 2023

OPEN CALL: foto/video creatives

17 10 2023

NITE RAW: Rebekka Nilsson

23 08 2022
Meer feeds

Nooit meer iets missen en een reminder ontvangen als we in de buurt zijn? Vul je gegevens in en we mailen je

Met het opgeven van mijn e-mailadres geef ik toestemming om op de hoogte gehouden te worden via e-mail over de voorstellingen en activiteiten van NITE + Club Guy & Roni.