Missie + Visie - NiteNITE
Sluit
Sluit

Missie + Visie

NITE (nationaal interdisciplinair theater ensemble) en internationaal dansgezelschap Club Guy & Roni vormen samen het grootste interdisciplinaire theaterhuis van Nederland.

NITE maakt interdisciplinair, energiek en innovatief totaaltheater. Voorstellingen die jong, divers en nieuw publiek treken in theaterzalen en ver daarbuiten. NITE is een van de vier grote theatergezelschappen in de ‘basisinfrastructuur’ (BIS) en is voorloper in de sector brede verandering naar vernieuwing en verbreding binnen het theater. Het merendeel van onze voorstellingen is meertalig en ‘language no problem’, omdat we touren met boventitels.

NITE en Club Guy & Roni delen een ensemble van dansers, acteurs en musici. Ieder ensemblelid excelleert in diens eigen discipline, maar staat open voor samenwerking. In de voorstellingen van NITE overheerst geen enkele discipline maar ontstaat een geheel nieuwe vorm, een theatervorm die groeit en evolueert naarmate het ensemble langer samenwerkt.

(Inter-)nationaal touren

Ieder jaar tourt NITE met meerdere (grote) voorstellingen door binnen-en buitenland. In de afgelopen jaren zijn er vaak co-producties gemaakt met vooraanstaande theaterhuizen zoals Schauspiel Hannover en KVS Brussel. Ook nodigen wij geregeld internationale gastregisseurs uit om met ons ensemble te werken.

“Die multidisciplinaire aanpak is het handelsmerk van regisseur Guy Weizman, maar hij lijkt per voorstelling een betere balans te vinden. Anders gezegd: de van huis uit choreograaf weet steeds beter ruimte te geven aan de tekst en dat komt de zeggingskracht ten goede.” NRC *****  

Begonnen als beweging

In 2017 is NITE ontstaan nadat choreograaf en regisseur Guy Weizman de artistieke leiding van het Noord Nederlands Toneel overnam van Ola Mafaalani. Met zijn komst trok ook het internationale dansgezelschap Club Guy & Roni in op de Bloemstraat 38 in Groningen. Al snel vormden dansers, acteurs en musici een gemeenschappelijk ensemble dat met de jaren meer en meer op elkaar ingespeeld raakte.

NITE begon als beweging, een groep (o.a. ook de long time partners Asko|Schonberg Ensemble, Slagwerk Den Haag, MAISON the FAUX en Ascon de Nijs) gelijkgestemde makers die samen een manifest maakte waarin de specifieke, interdisciplinaire werkwijze werd vastgelegd. Begin mei 2023 is besloten de naam Noord Nederlands Toneel los te laten en door te gaan onder de naam NITE.

Met NITE mengen we toneel, dans, muziek, fashion, film, beeldende kunst. Interdisciplinair theater is daarom – ook letterlijk – onze middle name.

Jaarverslagen

Jaarverslag NITE + Club Guy & Roni 2023
Jaarverslag NITE 2022
Jaarverslag Noord Nederlands Toneel + Club Guy & Roni 2021
Jaarverslag Noord Nederlands Toneel 2020
Jaarverslag Noord Nederlands Toneel 2019
Jaarverslag Noord Nederlands Toneel 2018

Raad van Toezicht
Martin Sitalsing (voorzitter)
Wies van ’t Slot
Eric van Eerdenburg
Sharita Boon
Baukje Jensma
Milka Yemane
Rens Snel

Nooit meer iets missen en een reminder ontvangen als we in de buurt zijn? Vul je gegevens in en we mailen je

Met het opgeven van mijn e-mailadres geef ik toestemming om op de hoogte gehouden te worden via e-mail over de voorstellingen en activiteiten van NITE + Club Guy & Roni.

Nooit meer iets missen en een reminder ontvangen als we in de buurt zijn?

Nooit meer iets missen
Met het opgeven van mijn e-mailadres geef ik toestemming om op de hoogte gehouden te worden via e-mail over de voorstellingen en activiteiten van NITE + Club Guy & Roni.