Leesclub - NiteNITE
Sluit
Sluit

Leesclub

We zijn dol op theater, maar minstens zo verzot op lezen. Daarom hebben we de NNT x NoordWoord Leesclub opgericht.

Een online en buiten Corona tijden ook offline leesclub waarin we met elkaar van gedachten kunnen wisselen over boeken en essays die te maken hebben met onze voorstellingen. Theater begint vaak bij tekst: voor we een voorstelling op de vloer zetten, lezen we. En niet alleen het script, maar tevens – ter verdieping en inspiratie – een hele berg aan romans, essays en artikelen over het onderwerp van onze voorstelling. Dat geeft ons context, verdieping en inspiratie voor wat we zelf willen gaan maken, scherpt ons denken en verbreedt onze creativiteit.

Kom bij de NNT x NoordWoord Leesclub op facebook

Iedere zes weken (en nu tijdens de Coronacrisis zelfs wat vaker) kiezen we een boek dat we aan het lezen zijn in de aanloop naar een voorstelling, dat ons voor iedereen interessant lijkt. Dat kan een roman zijn, een essay of non-fictie boek, een graphic novel of iets daar tussenin.

Regelmatig houden we in samenwerking met NoordWoord een (digitale) bijeenkomst onder leiding van Cora Ziengs. Je kunt meekijken en meepraten via de livestream. Vanuit je eigen huis, in pyjamabroek met een kop thee kun je bespreken hoe ver je bent, je favoriete quote noemen, de motivaties van dat ene personage of de mogelijke betekenis van die ingewikkelde metafoor met elkaar bediscussiëren.

Online leesclub

Voor iedere voorstelling kiezen we een roman, essay of ander boek. Daarna gaan we hem online (en soms offline) bespreken in onze Facebookgroep.

Kom bij de NNT Leesclub op facebook

Nooit meer iets missen en een reminder ontvangen als we in de buurt zijn? Vul je gegevens in en we mailen je

Met het opgeven van mijn e-mailadres geef ik toestemming om op de hoogte gehouden te worden via e-mail over de voorstellingen en activiteiten van NITE + Club Guy & Roni.